זרעי כוסברה

השאלה: שלום וברכה, ומועדים לשמחה. קבלנו במתנה שתי ערכות של זרעי פטרוזליה וזרעי כוסברה ארוזים בקופזת שימורים ע"י חברת TNX (ללא הכשר). האם יש בזרעים אלו קדו"ש ואיסור ספיחין? האם מותר לזורעם השנה בתוך בית? או בשנה הבאה מחוץ לבית?. על הקופסה נכתב: ערוגה ערכהלגידול צמח בפחית. לשרות לקוחות והזמנות: 073-3395000 www.tnx.co.il

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ח ניסן תשפ"ב 12:03

תבדקו מה מקור הזרעים. אם הם מחו"ל מותר לזרוע אותם בבית, אך עדיף ( מבחינה הלכתית וחקלאית) לזרוע אותם בגינה לאחר השמיטה.