זרעים משנת השמיטה

השאלה: אני מעוניין לנסות לגדל מזרעים הדס וורדים לצורך זה אני מעוניין להסיר מהשיחים הנ"ל את הפירות ולחלץ מהם את הזרעים... שאלתי: א. האם בפירות שיש על השיחים הנ"ל יש קדושת שביעית? - (איני יודע מתי הפירות חנטו והאם לשיחים הנ"ל יש דין עץ) ב. במידה ואכן הפירות קדושים בקדושת שביעית האם יש צד היתר לחלץ את הזרעים? - (אין לי שום כוונה להשתמש בפירות)

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ד שבט תשפ"ג 15:57

שלום וברכה

היות ומדובר במינים שאינם עומדים כלל לאכילה, אין בזרעים קדושת שביעית.