חפירת בורקטן וכיסויו בחצץ, בסמוך ליציאת צינור מי כביסה

השאלה: שלום הרב המכונת כביסה שלי מוציאה מים לגינה והמים התחילו לעשות בלגן. אני רוצה לחפור בור קטן כדי לשים שם את הפתח של הצינור ולכסות בחצץ האם יש בעיה השמיטה? גם גדלו שם קצת עשבים בינתיים תודה רבה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ד' ניסן תשפ"ב 10:15

שלום

 חפירה שניכר שהיא לא לצורך זריעה או שתילה מותרת. כמו כן כיסוי החפירה בחצץ ניכר שאין כוונתך ליישר הקרקע לצורך זריעה

 לכן כאן שהחפירה סמוך לצינור ונראה שמותר לחפור(גם שעלו שם עשבים)  ולהניח שם חצץ.

ראוי שדלי החצץ יהיה כבר מונח ליד , בזמן החפירה שיהיה היכר גמור שאין זו חפירה לצורך שתילה.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי