טיפול בעשביה בשמיטה

השאלה: שלום. רציתי לשאול לגבי עשבים שצמחו בגינה בשנת שמיטה. האם, איך ובאיזה כמות ניתן להוציא אותם? תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז שבט תשפ"ב 10:26

שלום

להלן הנחיות מתוך הספר קטיף שביעית בהוצאת המכון הנמצא בקישור הבא קטיף שביעית

טיפול בעשבייה

כד. עשבייה חד שנתית, אם היא אינה מתפרשת על שטח גדול של הגינה אלא מהווה רק פגם אסתטי, עדיף שלא לנכש אותה.

כה. עשבייה הפוגמת באופן ניכר במראה הגינה או שצמיחתה מפריעה לצמחיית הגן לצמוח, וכן אם יש חשש שיסתתרו בה מזיקים שונים (נחשים ועקרבים), סדר העדיפויות להשמדתה הוא כדלהלן:

  1. ריסוס במונעי נביטה שונים (ניתן להשיגם בחנויות גינון או אצל הגננים). מומלץ לעשות כן במיוחד במקומות 'מועדים' לעשבייה, ולרסס בתחילת החורף.
  2. כיסוי האזור ביריעה שחורה (שחוסמת את האור).
  3. ריסוס העשבייה הקיימת (ניתן להשיג את החומרים כנ"ל).
  4. כיסוח הצמחים מעל פני הקרקע (בעזרת מכסחת דשא / חרמש מוטורי וכדומה).
  5. כו. אין לעקור את העשבים עם שורשיהם.

 בבברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי