ירקות אוצר בית דין לחילונים

השאלה: שלום הרב בחנות ביישובנו מספקים אך ורק פירות של אוצר הארץ, וכיוון שכך אנשים רבים קונים פירות שביעית בלא רצון מוקדם, ויתכן שהם אינם יודעים כיצד להקפיד על פירות שביעית. מדוע עדיף לקיים את המפעל החשוב הזה "אוצר הארץ" אע"פ שיהיו שיכשלו בכך, ולא לסמוך על היתר המכירה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ד תשרי תשפ"ב 11:21

בס"ד

שלום וברכה

רוב האנשים לא משתמשים שלא כדרך השמוש הרגיל, הם אינם עושים דברים יוצאי דופן בירקות ובפירות אלא אוכלים כרגיל, ולעניין השאריות לרוב הפוסקים הכל כדרך השמוש הרגיל, ואם בכל שנה זורקים לפח אין איסור גם בפירות שביעית, על כן אין כעמט איסורים של אנשים בפירות שביעית. מאידך בהיתר מכירה נמחק שם שביעית דהיינו אנשים לא יודעים כלל שהשנה היא שנת שביעית ולא יודעים כלל קדושת שביעית. עדיף לדעת שביעית ולהרגיש שביעית ולעזור לחקלאים שומרי שביעית מחשש רחוק שיהודי מסויים יעשה מיץ מלפפון וכדו'. רוב השימוש בפירות וירקות הוא כדרך המשתמשים.

חג שמח