יש לנו גידולים באדנית במרפסת בקומה עליונה כיצד נעשה את 'הפקר?

השאלה:

אנו גרים בבניין קומות בקומה העליונה, ויש לנו עוד קומת מרפסת, ושם יש לנו כמה אדניות לא מחוברות לקרקע (ואין גג מעליה, אלא פתוחה לשמיים), וכמה שאלות: כיצד נעשה את 'הפקר עשבי תיבול' שיש לנו למעלה? איננו רוצים שיכנסו אנשים לבית (ויעלו לקומה שמעל) כדי שיקחו את 'עשבי התיבול', רצינו לשאול אילו פתרונות יש? והאם אפשר לחתוך את כל עשבי התיבול ולהפקיר אותם?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג תשרי תשפ"ב 11:29

שלום

ניתן להודיע לחברים שהגידולים הפקר, כמו כן ניתן שימינו אותך שליח לקטוף עבורם, מ"מ מותר כמובן  גם לך ללקוט לצורכך.

אך אין לקטוף לצורך אחרים ולהוריד לחצר (שלא מינו אותך שליח ) שבכך אתה מראה בעלות על הגידולים ושאינם הפקר.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי