יש לנו גינה הידרופונית במרפסת, מתחת לגג. כיוון שבפועל לא חלה על הגינה שלנו שמיטה, כיצד עלינו לפעול בעניין התו''מ?

השאלה:

יש לנו גינה הידרופונית במרפסת, מתחת לגג. בשנים רגילות, לאחר התיעצות אתכם כמובן, אנחנו מפרישים תו''מ ללא ברכה. כיוון שבפועל לא חלה על הגינה שלנו שמיטה, כיצד עלינו לפעול בעניין התו''מ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג תשרי תשפ"ב 11:13

שלום

יש להפריש תרו"מ בלא ברכה , ויש לומר את כל הנוסח כלומר גם מעשר שני וגם מעשר עני (כתנאי שהוא זה או זה יהיה)

'עוֹד תֵּשַׁע מֵאִיּוֹת בַּצַּד הַתַּחְתּוֹן שֶׁל מַה שֶׁבִּרְצוֹנִי לְתַקֵּן - הֲרֵי הֵן מַעֲשֵׂר שֵׁנִי, וְאִם צָרִיךְ לְהַפְרִישׁ מַעֲשַׂר עָנִי - הֲרֵי הֵן מַעֲשַׂר עָנִי.
מַה שֶׁקָּבַעְתִּי לְמַעֲשֵׂר שֵׁנִי בְּתוֹסֶפֶת רֶבַע מֵעֶרְכּוֹ - הֲרֵי הוּא מְחֻלָּל, כָּל דַּרְגַּת חִיּוּב עַל פְּרוּטָה וְרֶבַע בְּנִפְרָד, בַּמַּטְבֵּעַ הַמְּיֹעֶדֶת לְכָךְ, בִּשְׁבִילִי.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי