כבישת זיתים

השאלה: שלום וברכה הרב, אני מסקתי זיתי שביעית לצורך שימוש ביתי של כבישתם ואכילתם, בכמות המותרת. חלק מהתהליך כולל החלפת מים בקופסת ההחמצה. השאלה שלי היא האם המים ששרו עם הזיתים - קדושים בקדושת שביעית? כמו כן - האם הרכיבים ששרו במהלך הכבישה יחד עם הזיתים(לימון, שיני שום, פלפל וכו') גם קדושים בקדושת שביעית? תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ו טבת תשפ"ג 2:00

בס"ד

שלום וברכה

א. כל דבר כבוש בשביעית מין בשאינו מינו הוא בנותן טעם, ולכן הזיתים הכבושים שנתנו טעם במים או בלימון שום פלפל הם קדושים בקדושת שביעית, אם הטעם שלהם אכיל, אבל אם הטעם הוא מר, כפי שקורה בד"כ בכבישת זיתים אין זה טעם כלל ולא ראוי לאכילה בגלל מרירות הזיתים. ולכן אין בהם קדושה. בכו"א אם יש דבר שקיבל טעם מהזיתים וראוי לאכילה יש לנהוג בו קדושת שביעית ואם רוצים לזרוק אפשר לעטוף ולזרוק.

יש לציין שזמן הביעור של כל התבלינים הוא כזמן ביעור הזיתים.