לימונים בשמינית

השאלה: מה הדין אם יש לי על עץ הלימון פירות הן מהשנה השביעית והן מהשנה השמינית, האם אני צריך לנהוג בכל הפירות כפירות שביעית( לא לקטוף כדרך הקוטפים לא לסחור בהם וכו) או שהפירות מהשנה מהשביעית מתבטלים? אשמח לשמוע את דעת הרב וכן אם אפשר לפרט את הטעם לפסיקה. תודה רבה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ד סיון תשפ"ג 9:10

שלום וברכה

הפירות אינם מתבטלים. פרי שידוע שהוא שייך לשביעית יש בו קדושת שביעית ופטור מתרו"מ. הפירות הבשלים לגמרי  שהיו עד עתה על העץ סביר שהיו שייכים לשביעית. כל הפירות שאינם לגמרי בשלים כעת, חנטו בשמינית ויש להפריש מהם גם מעשר שני וגם מעשר עני, מספק, כיון שיתכן מאוד שהם חנטו בין ראש השנה לטו בשבט.

בברכה

מוטי שומרון