מנוי באוצר הארץ

השאלה: האם יש יתרון במנוי לאוצר הארץ (מעבר לתמיכה החשובה) מצד דרכי קנין וסחר בפירות שביעית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' אב תשפ"א 10:01

בס"ד

שלום וברכה

אוצר בית דין הוא מייסוד התוספתא שדנה על ב"ד של העיר, כפי שהיה מקובל בזמנם שלכל עיר יש ב"ד של העיר, ולכן לב"ד היה מעמד כגוף צבורי של המקום. בימינו אין עיר ולא בית דין של העיר, והשדות אינן סמוכות לעיר, על כן עושים ב"ד כללי לאנשים שרוצים שב"ד ידאג להם לאוכל בשמיטה, ולכן ב"ד יכול לשכור פועלים שיביאו סחורה לאנשים הממונים באותו ב"ד (באותה העיר לשעבר), לכן למנוי יש מעלה שבכך האדם ממנה את ב"ד שידאג לו לפירות בשביעית. אמנם גם מי שלא נמנה יכול לעשות כן, אבל לכתחילה ראוי להיות מנוי בבית הדין.