עגבניות קדושת שביעית

השאלה: שלום. ראיתי בחנות ירקות שיש לו הסדר עם אוצר הארץ עגבניות ומלפפונים תחת הכיתוב של "קדושת שביעית". למיטב הבנתי זה יכול להגיע רק מתחום גבולות עולי מצרים. אם כן, לפי הבטחת אוצר הארץ, זה חייב להיות משולב עם היתר מכירה או חממות מצע מנותק. בכל אופן אין אפשרות לקדושת שביעית בירקות המסופקים ע"י אוצר הארץ. האם אני טועה? תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז תשרי תשפ"ב 14:11

בס"ד

שלום וברכה

אוצר הארץ דרש היתר מכירה במלפפון ועגבניות רק לאחר שיגמרו ירקות קדושת שביעית. כך שירקות אלו הם קדושים בקדושת שביעית. כל ההבטחה של אוצר הארץ הייתה שלאחר קדושת שביעית החקלאים יעשו היתר מכירה בעולי מצרים כדי שיוכלו לזרוע (ע"י נכרים) עם היתר מכירה, אבל לא הייתה הבטחה שהירקות באוצר בית דין יהיו עם היתר מכירה. אמנם ירקות אלו הם ברובם בחממות, אבל לא נבדק שם האם החממות הם מוגדרות חממה הלכתית.