עץ לימון בחצר

השאלה: בס" ד יש לי עץ לימונים בחצר .רק אחד ואני לא יודעת מה לעשר עליו.ואולי סה נחשב שמיטה.אני חדשה בנושא ולא מבינה יותר מידי.מנויה בקרן המעשרות.מבקשת עזרה, בבקשה פ

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ב שבט תשפ"ב 9:35

שלום וברכה

הלימונים הגדולים והצהובים  שנמצאים כעת על העץ שייכים לשנה השישית ולכן יש להפריש מהם מעשר עני, בנוסף למעשר ראשון, תרומה גדולה ותרומת מעשר לפי הנוסח שברשותך מבית האוצר או קרן המעשרות. הלימונים שהם קטנים וירוקים ויבשילו בחודשים הקרובים יהיו קדושים בקדושת שביעית.

בבברכה

מוטי שומרון