עצי זית שנעקרו

השאלה: שלום רב אני גרה בישוב קטן בבנימין. שכן שלי התחיל להכשיר את המגרש שלו לבנייה והוציא 3 עצי זית בינוניים. הם מונחים ליד ביתי, עם הרבה אדמה ובוץ מסביב. לאחר ששאלתי את שכני מה הוא מתכנן לעשות עימם - הוא אמר שלי שאפשר לקחת אותם ושאין לו תיכנון אחר לגביהם. אם הם לא יישתלו בזמן הקרוב הם לא יחזיקו מעמד. האם מותר לי לשתול אותם חזרה באדמה? (כמה מטרים מאיפה שהיו קודם?) האם שנת השמיטה משמעותה היא שאנשים 'מוותרים' על עצים ומשליכים אותם הצידה ודי? (שכני קיבל אישור להוציא אותם בשנת השמיטה, כדי שיוכל לבנות את ביתו... ) לשים אותם בשק גדול זה בלתי אפשרי כרגע מאחר והם גדולים למדי ועם האדמה שהוצאה מסביב.... אנחנו לא נוטעים בשנת השמיטה אבל אולי בשעת הדחק והאילוץ - אפשרי? רק את ה2 עצים המונחים פה???

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ג שבט תשפ"ב 9:33

שלום וברכה

אסור לנטוע את העצים הללו בקרקע בשמיטה. צריך לעטוף את גוש השורשים ולהכניסם לתוך חממה או מחסן כלשהו ולנטוע אותם לאחר השמיטה.

בברכה

מוטי שומרון