ערלה בלימון

השאלה: הייתי במילואים באזור צופים, ולאחריהם קניתי במשתלה באזור (של ערבים) עץ לימון בוגר. לא חשבתי לסמוך עליהם לעניין עורלה לכן לא שאלתי לגבי גיל העץ. בפועל לכששתלתי אותו ראיתי שהוא היה סגור היטב, כלומר, השתיל היה בבד יוטה עבה ומתחתיו הייתה סגירה של גוש האדמה של השורשים בניילון חזק. האם עלי להחמיר לספירת שנות העורלה? ואם כן מתי הפירות יהיו מותרים? או שאפשר לנסות להעריך את גיל העץ ולצמצם?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ח' תמוז תשפ"ג 11:39

שלום וברכה

אתה חייב לספור שנות ערלה משעת הנטיעה אצלך בגינה. אם שתלת השנה אז הפירות שיחנטו עד ט"ו בשבט תשפ"ו יהיו ערלה ואסורים באכילה ובהנאה. הפירות שיחנטו לאחר ט"ו בשבט תשפ"ו יהיו נטע רבעי ויש לפדותם כמו מעשר שני.

בכל מקרה רצוי מאוד לקנות רק במשתלות מפוקחות ובבעלות אחינו בני ישראל.

מוטי שומרון