פקעות מוצאי שביעית

השאלה: קיבלתי פקעות של נוריות ממישהו שגר בקיבוץ. האם אני צריך לברר מה המקור שלהן והאם הן גודלו בהכשר מצד השמיטה, או שמא מותר בכל מקרה להשתמש בהן?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א תשרי תשפ"ג 16:34

בס"ד

שלום וברכה

אמנם יש קנס לא לזרוע שדה שיהודי חרש את שדהו וגם בפקעות אלו יש לכאורה לקנוס, אבל כל זה כאשר מדובר בעבריין עצמו אבל כאשר אדם קיבל מאחרים איננו צריך לחוש לכך. ועוד יתר על כן בימינו רוב הקיבוצים עשו היתר מכירה ואם אנו הולכים לפי הרוב אין צורך לחוש. כמו כן ברור שבפקעות אלו אין דין ספיחים שהרי הם מיועדים לשמינית, ועל כן נראה שאפשר להשתמש בהם.

שנה טובה