קדושת שביעית בצורות גידול

השאלה: שאלה לרב עמיחי יהודה או מי שיכול לענות. האם נבטים יש בהם קדושת שביעית? איסור ספיחין? כנ"ל לגבי פטריות. האם זה גידולים רגילים? גידולי מים? מצע מנותק בחממות? תודה על התשובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א חשון תשפ"ב 20:25

בס"ד

שלום וברכה

א. פטריות לא גדלות מהקרקע כך שאין בהם קדושת שביעית, בימינו פטריות גדלות בבתים סגורים ולכן אין בהם קדושת שביעית

ב. נבטים - רובם נעשים היום בבית מכוסה ואין בהם קדושת שביעית, אבל צריך לבדוק על שיטת הגידול.

ג. גידולי מים - אם זה רק מים  (ללא דשן) ואם יש כסוי למעלה אין בעיה.

ד. מצע מנתק בחממה - אם המצע אמנם מנתק והגג אמנם גג, והעציצים מטלטלים והם אינם נקובים - אין בגידולים אלו קדושת שביעית.

ה. בכל מקרה צריך לדעת את כל הפרטים של הגידול.