קטיף גודגדנים

השאלה: קטן בן 12 התבקש לאסוף במטע גודגדנים פירות מעצי ערלה המסומנים בסרט אדום הם נאספו ונשרפו, לאחר מכן התבקש לאסוף פירות נטע רבעי מעצים המסומנים בסרט ירוק, האם הפירות מותרים באכילה אחרי פדיון?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' סיון תשפ"ב 14:01

בס"ד

שלום וברכה

אם עשו שם היתר מכירה, א"כ לא הייתה בעיה של בצירה בשביעית, והפירות הם של נט"ר אפשר לאכלם בקדושת שביעית לאחר פדיון נט"ר. אם לא עשו היתר מכירה אלא יש שם קדושת שביעית, א"כ לכאורה יש בעיה של שמור ובצירה בכמויות גדולות, אבל זה לא אוסר את הפרי ואפשר לאכלו בקדושת שביעית לאחר פדיון נט"ר.