קיבלתי עציץ במתנה האם מותר להשתמש בו

השאלה: אשתי עובדת כגננת במקום שאינו שומר תורה, וקיבלה כמתנה לסוף שנה עציץ שולחן עם צמח בר שאינו צורך הרבה מים. והניחה אותו על השיש במטבח. השאלה היא האם יש בזה חשש הלכתי, מצד הספק שנקנה במקום שאינו שומר שמיטה, ואפשר שנזרע וטופל בשביעית באופן האסור. ועל כל פנים מצד קנס על כל החנות כאשר אינה שומרת שמיטה שלא לקנות גם את הדברים המותרים שבה...

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | א' תמוז תשפ"ב 22:56

שלום

לאחר שקיבלתם את העציץ אין שום בעיה להמשיך לגדלו בתוך הבית ע"ג משטח מנתק (כגון מגש פלסטיק או מתכת ).

אכן אין לקנות ממשתלות שעבדו באיסור  מדין מסייע לעוברי עברה .

אך להרבה משתלות יש היתר מכירה וכן יש עציצים שמגדלים אותם בהיתר (כגון בעציץ לא נקוב או על גבי משטח מנתק בתוך מבנה), ולכן כלל לא בטוח שנעשה עברה בגידול זה , ואף אם נעשה עברה כבר נאמר בתחילה שמותר להשתמש המוצר , רק יש להניחו ע"ג משטח מנתק בתוך בית.

 בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי