קרמבולה בשביעית

השאלה: I live in karnei shomron. I have a starfruit (carambola) tree. The flowing and fruiting portion started in Elul, and continues now in Cheshvan. As of Rosh Hashanah, there was fruit, flowers and buds. There is no way to tell which fruit is from when. Is the fruit considered “6th year” or is it Shviis? Kadosh or not? Thank you!!

התשובה

הרב דוד אייגנר | ה' חשון תשפ"ב 12:21

ב"ה

שלום וברכה

אני כותב את התשובה בעברית, אם אתה זקוק לתשובה באנגלית אנא עדכן אותי במייל: DAVIDEIGN@GMAIL.COM.

על כל פנים הקרמבולה היא עץ, והולכים בו אחרי החנטה.

הבעיה המרכזית במקרה זה היא שכשתפריש, יתכן שתפריש מפירות השביעית על פירות השישית ויש בכך משום הפרשה מהפטור על החיוב, דבר שכמובן משאיר את הפירות טבלם.

למעשה ישנן שתי אפשרויות: לסמן פירות שהם ודאי שישית ומהם להפריש בכל פעם. או לקטוף פירות שהם כאמור ודאי שישית, לעשות נוסח הפרשה מראש כמבוא בקישור זה: נוסח הפרשה מראש. ולשמור את הפירות כפי ההנחיות המובאות.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר

מכון התןרה והארץ