גינון טיפולי בשנת השמיטה

השאלה:

אשתי עוסקת בגן ילדים בגינון טיפולי, עקב שנת השמיטה מספר שאלות:

1.גן הילדים נמצא בקומה שנייה של מבנה. האם ניתן במסגרת פעילות שנעשית בתוך חדר הגן (לא בחצר),לקחת מיכלי פלסטיק נקובים שמתחתם צלחת ולזרוע ולשתול במיכלים?

2.אם כן, האם הילדים יוכלו לקחת את המיכל ובו הזרע או השתיל לביתם, כאשר המיכל יהיה אטום בשקית?

3. האם ניתן לשתול בתוך מים, בחדר הגן?

4. האם ניתן לזרוע ולהנביט על גבי צמר גפן, בתוך חדר הגן?

5. חצר הגן נמצאת גם היא במקום אליו צריך לעלות מדרגות והיא מקורה. האם ניתן לשתול/לזרוע בתוך אדניות לא מנוקבות שנמצאות כ30-40 סנטימטר מקרקע החצר שכאמור נמצאת בקומה השנייה?

6. האם ניתן לקטוף עלים מפרחים ולייבש אותם?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | שבט תשע"ה

התשובה לכל שאלותיך שהכל מותר כיון שהכל בתוך בית וגם מה שהילדים יטלו מן הסתם לא יישתל באדמה , לגבי עלים מפרחים צריך שהפרחים יהיו ללא ריח ואז ודאי אינם קדושים בקדושת שביעית.

יעקב אפשטיין