?האם עציץ שתלוי במרפסת נחשב למחובר

השאלה:

1. האם עציץ שתלוי במרפסת, מתחת לגג רעפים ומעל למעקה המרפסת, נחשב למחובר?

2. העציץ הנ"ל נפל לתוך המרפסת ונשבר ונשאר גוש אדמה בשורשים. האם אפשר לשתול אותו בעציץ אחר ולתלות אותו מחדש?

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | חשוון תשע"ה
אם העציץ וגם נופו  נמצא במקום:
1. שתחתיו אין אדמה אלא ריצוף לא חדיר למים (בלטות , קרמיקה)הרי הוא נחשב עציץ לא נקוב.
2. וכן ונמצא ג"כ מתחת לגג רעפים הרי דינו כעציץ שלא נקוב בתוך בית שלא חלים עליו דיני שמיטה.
אם חסר אחד משתי התנאים הרי שחלים עליו דיני שביעית.
העציץ שנפל לתוך המרפסת הרי עכשיו הוא נחשב עציץ לא נקוב (משום שהמרפסת מרוצפת)ובתוך בית (משום שיש גג רעפים שם) ולכן מותר להניח אותו בתוך כלי אחר, ולהניחו באזור זה דהינו מתחת לריצוף ומעליו יהיה הגג.