היתר מכירה בגבול עולי מצרים

השאלה:

התפלאתי לראות באתר של אוצר הארץ שכתוב שם כך: אמנם בהמשך השנה ישווקו ירקות מהיתר מכירה בגבולות עולי מצרים אבל כדי להוסיף קדושה וכדי לסייע לחקלאים שרצו לשמור שביעית כהלכתה נהגנו בדרך של אוצרות בית דין. ז א שאם אינני רוצה לאכול מהיתר מכירה , אז עלי להמנע מלצרוך תוצרת של אוצר הארץ ?בתודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | שבט תשע"ה

בס"ד

שלום וברכת ד',
הירקות שישווקו באוצר הארץ לאחר תום ירקות אוצר בית דין או/ו ערבה, יהיו מנגב מערבי שנעשה שם גם היתר מכירה לחומרא. כידוע הגרש"ז אויערבאך זצ"ל מנחת שלמה, ח"ג סי' קנח אות ד; הר המור, עמ' צד כתב: "ולכן חושבני שגם המתנגדים למכירה צריכים רק להחמיר ולנהוג קדושת שביעית בפירות הנלקחים משם. אבל התבואה והירקות מותרין שפיר באכילה ואין טעם לחשוב ולאסור גם שם משום ספיחין". שיטתו הייתה ללא היתר מכירה, אנחנו הוספנו שם גם היתר מכירה לחומרא לדעות שזה מועיל, ובייחוד בעולי מצרים שיש סברות רבות שזה מועיל. על כן אפשר להמשיך לאכול אוצר הארץ גם בקיץ והירקות מותרים בשופי.
בברכת התורה והארץ,
הרב יהודה הלוי עמיחי,