נתינת אוכל לחיות משאריות קדושת שביעית

השאלה:

בנוגע לקדושת פירות שביעית, האם את השאריות של הירקות (קליפות וקצוות וכדו') מותר לתת לאוגרים שבביתי?

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | חשוון תשע"ה
שאריות של ירקות ופירות של קדושת שביעית, שבני אדם לא יאכלו יותר, כגון קליפות וקצוות הפרי והירק, אין להאכיל לחיה ובהמה בידיים (משנה שביעית ה, יג / רמבם שמיו"י ה, ה / חוט השני ה, ה), אלא יש לשים שאריות אלו והיא תבוא מאליה לאכול.
באם מדובר בכלוב קטן לאוגרים, הרי שכל הנחת השאריות היא כמאכילם בידיים, ואסור.
לכן, יש לשים את השאריות בשקית (או פח שביעית) ולהמתין יום-יומיים עד שקצת ירקיבו, ולתת לחיה.