שתל פרחים באדנית בשמיטה

השאלה: שלום לרב. היום שתלתי פרחים באדניות.. האם זה מותר בשנת שמיטה? ואיך אני יכולה לטפל בהם בלי לעבור על מצוות השמיטה? תודה מראש.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז אייר תשע"ה 15:45

שלום

זריעה ושתילה הינם מלאכות האסורות בשמיטה . אך זריעה ושתילה בתוך עציץ לא נקוב (אדנית שיש לה מגש לקבלת נוזלים בתחתיה) המונח במקום מקורה (בית , חממה) אינה אסורה.

אם כן אם השתילה היתה באדנית לא נקובה המונחת בבית או בכל מקום מקורה, לא נעשתה מלאכה האסורה בשמיטה וגם שאר מלאכות כהשקייה דישון מותרות.

אך אם האדנית מונחת בחצר לא מקורה או שאינה באדנית נקובה, הרי שהזריעה והשתילה היתה אסורה. אך הואיל שהשתילות היו לערכתי בגוש (השתילים היו עם גוש אדמה) אין חובת עקירה הואיל ונסוך על הדעות שאין במעשה זה איסור מלאכת זריעה. אך יש לנהוג באדנית זו דיני שמיטה ורק מלאכות לשימוש מותרים אך מלאכות שמעודדות הצמחה אסורה במשך כל שנת השמיטה.

פירוט גידול במצע מנותק ניתן למצוא האתר המכון לחץ כאן