הנבטת זרעים בתוך הבית על מצע של צמר גפן רטוב ללא אדמה, במסגרת שיעורי מעבדה בביולוגיה

השאלה:

האם ההקפדה שלא לזרוע בשמיטה גם בעציץ שאינו נקוב חלה גם על הנבטת זרעים בתוך הבית על מצע של צמר גפן רטוב ללא אדמה, במסגרת שיעורי מעבדה בביולוגיה? הזרעים המונבטים נזרקים אחרי ההנבטה ואינם ממשיכים לגדול.

אלימלך

התשובה

הרב דוד אייגנר | אלול תשע"ד

איסור העבודה בשמיטה הוא בקרקע בשטח פתוח או בבית בזריעה בקרקע (כמו שמקובל לזרוע בחממה רגילה), אך אין איסור בזריעה במצע מנותק בתוך בית (כמו שזורעים בחממות מצעים מנותקים).

לכן מותר להנביט זרעים בתוך צלחת בבית בשמיטה.

בברכת התורה והארץ,

דוד אייגנר