עסק לדישון והדברה בשמיטה

השאלה:

ברשותי עסק לממכר ציוד הכולל חומרי דישון והדברה וכן ציוד חומרי השקיה ואביזרים לחקלאות וגינון. האם מותר להפעיל את העסק כרגיל במשך השנה השביעית הבאה עלינו לטובה או יש מגבלות מסוימות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

חנות המוכרת ציוד חקלאי, יש להבחין במספר אופנים:
1. ציוד שעיקרו להצלת הצמחים (אוקמי אילנא), כגון; טפטפות, קוצבים וכדו' מותר למכרם, שהרי יתכן שהקונה לוקחם לשמירת גינתו.

2. ציוד שנועד להטבת ושיפור הגינות (שבהם אין לעשות היתר מכירה) אסור למכור, שהרי ברור שיעשה בהם פעולות אסורות. אלא אם כן אפשר לתלות שהקניה היא לצורך דבר היתר.

3. ציוד שמיועד לחקלאים, אם רוב החקלאים בארץ יעשו היתר מכירה או שאפשר יהיה לתלות בכך שהציוד נמכר לדברים מותרים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי