שמיטה בגינה תלויה

השאלה:

הגינה שלי ממוקמת מעל חניה, כלומר, מעל ל-30 ס"מ של אדמה, יש בטון, ואויר. האם ניתן להתייחס לכל הגינה כ"עציץ שאיננו נקוב", ואם כן, האם חלים דיני שמיטה על הגינה, האם אוכל לזרוע במהלך השנה הקרובה, לדשן, לגזום?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לא הבנתי טוב את השאלה, אולם אם כוונתך שבמרפסת או גג של החניה אתה מניח עציצים, א"כ דין המקום הוא כעציץ שאינו נקוב, אולם אין זה מתיר את הפעולות שמנית, שהרי גם עציץ שאינו נקוב אסור מדרבנן בשביעית, ולא התירו אלא כאשר זה גם בבית ובעציץ שאינו נקוב. כל פעולות השמירה על הפרח והגנתו מותרים בעציץ שאינו נקוב.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי