שתיל של פלפלים שנשתל עם הגוש שלו לפני ר"ה

השאלה:

שלום, שתיל של פלפלים שנשתל עם הגוש שלו לפני ר"ה באדנית בחצר הבית, האם
אסור לאכול בשמיטה משום ספיחין? האם יש הבדל אם שתל באדמה?

תודה רבה,
איתמר

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | אלול תשע"ד

שלום

אנו נוקטים להלכה כדעת הר"ש שכל שהתחיל לצמוח מעל הקרקע בשנה השישית אין עליו איסור ספיחין, ורק מה שהתחיל לצמוח מעל הקרקע בשנה השביעית יש בו איסור ספיחין.

ולכן במקרה דנן שהשתילה היתה קודם השמיטה וממילא הגידול התחיל לצמוח מעל הקרקע בשנה השישית אין איסור ספיחין והירקות יש בהם קדושת שביעית.

בנוסף יש לדון אם חל איסור ספיחין בעציץ שאינו נקוב (על כל תנאיו).

מ"מ מטעם ההסבר הראשון לבדו אין בירקות הגדלים איסור ספיחין.

בברכה,

אברהם סוחובולסקי