תוספת אדמה ליישור פני הקררע של הגינה בשביעית

השאלה:

בס"ד

לכבוד רבני מכון התורה והארץ שלום וברכה!

שאלתי נוגעת להלכות שביעית ועבודה בגינה בשנה זו.

באחד הצדדים של גינתי יש מדרגה, מעין כפל קרקע, שכדי ליישר אותה יש להביא כמות יחסית גדולה של אדמה, לפרוש אותה ולהשוות את כל הגינה לאותו הגובה.

המטרה של יישור זה היא בפשטות כדי להגדיל את שטח הגינה הישר לשימוש נוח יותר, וכן כדי להכין את הגינה לפריסת דשא סינטטי.

יש רעיון רחוק, שאולי יקרה אחרי השמיטה גם לנטוע עצים בחלק זה.

האם העבודה הזאת בגינה מותרת בשנת השביעית?

בתודה רבה,

חגי

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | אלול תשע"ד

חגי שלום!

צריך שהחפירה והמילוי יהיו ברורים שאין כאן כוונה להכין גינה לשתילה בשביעית. בפועל הדבר קשה והשאלה אם עוברי אורח לא יבינו שכאן מכינים גינה לשתילה בשביעית. ואע"פ שאח"כ יהיה כאן דשא סינטטי וכולם ידעו שלא שתלת- בינתיים הדבר אינו מובן. ולכן עדיף לדחות זאת לאחר שמיטה.

בברכה, יעקב אפשטיין