שמיטה

השאלה: שלום וברכה א. בלוח השמיטה כתוב שקדושת שביעית נוהגת בלימון עד א אייר, בפועל יש על העץ עדיין לימונים, וכן ניתן לאסוף מהקרקע,כיצד להתייחס ללימון,האם נוהגת בו קדושת שביעית ופטור ממעשרות? חייב במעשרות (עם בלי/ ברכה) וקדושת שביעית? ב. כאשר אני קוטף משמש אחד מעץ שעומד בגינה פרטית מסביב לבית ואוכל אותו בגינה,האם פטור או חייב במעשרות? או עדיף להמנע ממצב כזה? תודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט"ז סיון תשפ"ג 23:29

שלום וברכה

אם אתה יודע שהלימונים חנטו בשביעית אז יש לנהוג בהם קדושת שביעית ואין צורך להפריש תרו"מ. אם אתה מסופק אז תנהג בהם קדושת שביעית וגם תפריש מעשר שני וגם מעשר עני ללא ברכה

קטיף ואכילת משמש אחד בגינה פטורה ממעשר.

בברכה

מוטי שומרון