שמיטה

השאלה: שלום רב, 2 שאלות בהמשך לשאלת הקמפוסט. ..האם מותר לגרוף עלים והוסיף לערימה?האם מותר להפוך הערמה כל כמה חודשים במשך שנת השמיטה? העץ רימון שלי... לא הספקתי לגזום לפני שנת שמיטה. אני רוצה להקטינו כמו כל שנה וגם על מנת לתלות עליו פס ארוך של נורות לדים קטנים. אם כן מותר, יש זמן מסוים לגזום?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ז תשרי תשפ"ב 11:55

שלום וברכה

מותר להוסיף עלים לערימת הקומפוסט בשמיטה ומותר גם להפוך את הערימה , אך אסור לפזר את הקומפוסט כדי לדשן את הקרקע או את הצמחים.

אין לגזום את הרימון בשמיטה.

בברכה

מוטי שומרון