שמיטה

השאלה: שבוע טוב, מספר שאלות בענין השמיטה שנשאלתי: א. נראה לי שאין איסור להניח צלחת וכדו' תחת עציץ נקוב בבית כמחיצה בשנת שמיטה, כדי שהעציץ יחשב כעציץ שאינו נקוב, לא כן? ובענין זה, האם מותר להניח צמח שיגדל, בעציץ שאינו נקוב? ב. האם יש איסור להזיז עציץ נקוב בבית ממקומו למקום אחר. ג. בענין העץ, לגבי שורשים עניתם שאין איסור לחתוך את השורשים הגורמים נזק, ובאותו ענין, האם יש איסור להוריד את כל העץ מאותה סיבה, שהוא מהווה מפגע, נראה לי, שאין איסור. שבוע טוב אבשלום קציר

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ז חשון תשפ"ב 23:51

שבוע טוב

בתוך הבית מותרים כל הדברים שציינת.

לגבי כריתת עץ המהווה מפגע. אם מדובר בעץ פרי יש לבצע ע"י גוי. גם לגבי עץ סרק , יש לוודא שאין זו השחתה שלא לצורך.

מוטי שומרון