תלית עץ באויר

השאלה: קניתי עציצי נוי לפני השמיטה על מנת לתלות אותם באויר על קרשי הפרגולה, אך לא הספקתי לתלות אותם לפני השמיטה. כרגע הם מונחים על הקרקע. השאלה היא האם מותר עכשיו לעשות את זה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ז תשרי תשפ"ב 11:49

שלום

יש במקרה זה קיום שני תנאים כדי להתיר:

1. יהיה מותר בתנאי שתגרע במצב העציץ דהיינו  שתשנה את מצבו מעיץ נקוב לעציץ לא נקוב (עציץ תלוי באויר, אם הוא נקוב, דינו כמונח ע"ג קרקע ולא נחשב כגירוע)

כלומר תעביר אותם למקום אחר אך תניח אותו על גבי מגש ע"מ שיחשב עציץ לא נקוב ושיהיה כן עד אחר השמיטה.

2. בנוסף יהיה מותר בתנאי שהתליה ע"ג הפרגולה לא מיטיבה עם הגידול ( אם הצמח משתרך ונופל הרי התליה בגובה מועילה לו לצימוח, ואם הוא צמח עולה נראה שאין בתליה באויר משמעות לגבי הצימוח)

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי