אנחנו מנויים בבית האוצר. מה אני מברכת השנה(שנת מעשר עני) על הפרשת תרומות ומעשרות בטבל ודאי בברכה השניה? האם מברכת את הברכה לפדות מעשר שני?

השאלה:

אנחנו מנויים בבית האוצר. מה אני מברכת השנה(שנת מעשר עני) על הפרשת תרומות ומעשרות בטבל ודאי בברכה השניה? האם מברכת את הברכה לפדות מעשר שני? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ב' טבת תשפ"א 9:19

שלום

פירות שנה שישית שנת מעשר עני. כאשר מפרישים מטבל ודאי  יש לברך תחילה  הברכה הראשונה על הפרשת תרו"מ. והואיל ואין קריאת שם למעשר שני (שהרי מפרישים מעשר עני) אין ג"כ חילול ולכן אין לברך את הברכה השניה לפדות מעשר שני.

יש לזכור. שר"ה לירקות הוא א' תשרי  וכל הירקות שנלקטו לאחר א' תשרי תשפ"א שייכים לשנת מעשר עני. אך בפירות ר"ה הוא טו בשבט ורק הפערות שיחחנטו לאחר טו בשבט  שיייכים לשנת מעשר עני . וכל הפירות שנקטפים בימים אלו (טבת תשפ"א) עדיין שייכים לשנה חמישית ויש להם דין מעשר שני ויש לחללם עם ברכה

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי