גינה חדשה

השאלה: שלום לראשונה עברתי לבית עם חצר ושתלתי עצי פרי (ממשתלה מפוקחת). לא ממש הבנתי מה המשמעות של להיות מנוי על בית האוצר. האם זה אומר שאני פטור מלהפריש בבית? שאלה נוספת - מאיזה כמות עלי להפריש? אם יש לי רק פרי או שניים על העץ, עדיין צריך להפריש? תודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ח' ניסן תשפ"ד 13:55

שלום וברכה

אשריך שאתה זוכה לגינה ועצי פרי משלך.

המנוי בבית האוצר אינו במקום ההפרשה. עליך להפריש ולברך  (אם יש חיוב ברכה), הוא מקל על הביצוע ומאפשר נתינה לחייבים.

גם קטיף של פרי אחד שהוכנס לבית חייב בהפרשת תרומות ומעשרות. אשריך שאתה זוכה לכך.

תיכנס בבקשה לאתר של מכון התורה והארץ ותלמד את פירוט ההלכות

בברכה ובהצלחה

פסח כשר ושמח

מוטי שומרון