חשוב מעשר ראשון ועני

השאלה: שלום כבוד הרב שאלתי היא מתוך סקרנות. בשנים שלישית ושישית לשמיטה יוצא שבעל השדה או הסיטונאי שמעשר "נפרד" מ19%, זה לא מעט לדעתי, האם זה קןרה בפועל? או שיש פתרונות כך שבעל השדה יוכל לצמצם את כמות הפירות שהוא לא מוכר? ואם יש דרכים אחרות אז אשמח לדעת בבקשה. תודה לרב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א שבט תשפ"ד 12:23

בס"ד

שלום וברכה

בזמן שבית המקדש קיים זה בערך יהיה החלק הניתן ללוי ולעני, בימינו נותנים פחות מכיוון שמערכת ההתחשבנות היא שונה לפי הערכות שלנו בימינו זה לא 10% לכ"א מהמעשרות  אלא  כ 1-2% לכל אחד מהמעשרות. יש הוצאות נלוות: ארנונה, פרסום, מזכירות שווק וכדו' שזה כלול במחיר אבל אין חובה לתת את זה כמעשר עני או ללוי.