מעשר כספים- שכר לימוד באוניברסיטה

השאלה:

שלום רב,

אנו מפרישים מדי חודש מעשר כספים
(משתדלים בצורה מאוד מדויקת) מההכנסות נטו.

לאחרונה אשתי החלה ללמוד לתואר שני במקצוע
בו היא עובדת ומומחית.
לדבר יש השפעה כפולה על השכר:
1. היא עובדת רק חצי משרה כיון ששאר הזמן היא
בלימודים.
2. היא משלמת מדי חודש שכר לימוד בעבור תואר זה.

שאלתינו היא: האם ניתן לקזז שכר הלימוד מההכנסות ברוטו, כדי לחשב את מעשר הכספים?

בברכה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

מעשר כסף היום הוא מנהג נכון וראוי לעשותו, איננו דין וחובה. כתבת שאתם נוהגים לתת רק מהנטו (כך הוא מנהגכם, למרות שיש מקום לומר שמעשר כספים הוא מהברוטו לאחר שניכו הוצאות שהמדינה גובה, מס הכנסה ובריאות). על כן נראה שאין זו הוצאה מיוחדת ונראה שלפי מנהגכם לתת מהנטו אפשר להוריד גם הוצאות אלו, שאין אלו מותרות או דברים יוצאי דופן, אלא צרכים אלמנטריים בכל משפחה.

שבת שלום
הרב יהודה הלוי עמיחי