חובת מעשר בקטיף תיירותי

השאלה:

בקטיף תירותי (כאשר אני משלם כדי להכנס לשדה ולקטוף פירות/ירקות) - איך אפשר לעשר פירות או שאין חובה/אפשרות לעשר על כל פרי ופרי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

יש לעשר ואין לאכול בלא מעשר, כיוון שהכניסה כוללת את המחיר של הפירות ועל כן יש כאן קביעות מקח שמחייבת במעשרות.
הדרך הטובה במקרה שלך היא ללכת קודם במטע המדובר לקטוף מספר פירות מכל הסוגים (אחוז וקצת) לומר נוסח של הפרשה מראש, ואח"כ אפשר לאכול. נוסח זה הוא ללא בעיות אפילו לדעת החזו"א אין בכך חסרון ואפשר לעשותו לכתחילה. נוסח אפשר למצוא במשפט כהן סי' לה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי