אגס מורכב

השאלה: שלום רב. שתלתי עץ אגס והתברר שהוא מורכב על חבוש, עקרתי אותו בגלל שזו הרכבה אסורה. שאלתי היא האם מותר לחתוך את הרוכב ולשתול חזרה את החבוש ולתת לו לגדול? ובתור אגרונום, האם יש סיכוי שיצאו פירות מהחבוש? תודה רבה מראש!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ח שבט תשע"ו 21:42

שלום וברכה !

אתה יכול לשתול שוב את כנת החבוש לבדה. אם השורשים לא התייבשו בינתיים יש סיכוי טוב שהיא תיקלט. יתכן שהיא תניב פירות טובים, אולם אם כנת החבוש יוצרה מזריע, ספק אם הפרי יהיה באיכות טובה.

בברכה

מוטי שומרון