אלוורה הכרם

השאלה:

האם ישנה בעיה של כלאי הכרם בצמח אלוורה שמשתמשים בעלים שלו לצורכי רפואה *גם אם יש בעיה בצמחי רפואה מה ההגדרה של צמח רב שנתי שהעלים שלו כל הזמן מתווספים מהגזע הנמוך שלו?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ח' אלול תשע"ה 9:23

בס"ד

שלום

באלוורה בכרם יש שתי סיבות להתיר:

1. האלוורה הינו צמח רב שנתי ואף שמוציא גם כן עלים חדשים  מן האדמה מ"מ העלים הישנים קיימים ולכן לא נחשב ירק ומותר לקיימו בכרם.

2. כן פסק  הרמב"ם (הלכות כלאים פרק א הלכה ד) "אין אסור משום כלאי זרעים אלא הזרעים הראויין למאכל אדם, אבל עשבים המרים וכיוצא בהן מן העיקרין שאינן ראויין אלא לרפואה וכיוצא בהן אין בהן משום כלאי זרעים". ולכן האלוורה שהוא מין שמיועד רק לרפואה אין כלל איסור כלאים.