ברכת האילנות והרכבות אסורות

השאלה: שנן שיטות שסוברות שברכת האילנות ניתן לקיים רק בעצים שאינם מורכבים (בהרכבת איסור). רציתי לשאול האם מציאותית עצי הפרי המקובלים בימינו (תפוח, אפרסק וכו') בדרך כלל מורכבים באופן אסור, והאם יש פתרון למי שרוצה להחמיר בדבר? (במיוחד אשמח לדעת לגבי שזיף לבן ואפרסק הגדלים אצלנו בחצר).

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ח אדר תשע"ז 23:07

שלום וברכה

רבים מעצי הפרי מורכבים, חלקם בהרכבה כשרה וחלקם בהרכבה אסורה. בתפוח , שסק, מנגו, אבוקדו , זית, רימון, גפן  ותאנה - אין בד"כ הרכבות אסורות.לעומת זאת באפרסק, שקד, שזיף ואגס ישנם במקרים רבים הרכבות אסורות. אינני יודע מה לגבי העצים בגינתך, אך יתכן שהם הורכבו באיסור.

כדי לצאת ידי ספק בברכת האילנות לאותן שיטות, כדאי שתברך על עצים משבעת המינים שנשתבחה בהן ארצנו, בהם אין הרכבות אסורות.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון