ברכת האילנות

השאלה: בס"ד שלום וברכה לצורך ברכת האילנות הזמין אחד המתפללים את כל הקהילה לגינתו. בגינה העצים הבאים: לימון, אפרסמון, פומלה, קלמנטינה, פיסטוק. כיון שאין ברצוננו לברך על עצים מורכבים (אף שיש המתירים) שאלתי היא כזאת: א. מי מבין הנ"ל אפשר לסמוך שאינו מורכב באופן אסור? ב. הרב עבדיה כתב שאם יש ספק אין צורך לברר. האם מבין אלה שאינם בודאות לא מורכבים, יש כאלה שהם עונים על ההגדרה הנ"ל וממילא ניתן לברך עליהם? אם כן איזה מהם? ג. בלי קשר לנ"ל: מה נחשב לפרח בעץ הרימון? האם פקעת אדומה (לא פתוחה) נחשב לפרח לענין ברכת האילנות? תודה רבה מראש יהדוה מורג

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ו' ניסן תשע"ז 10:51

שלום וברכה

לגבי הדרים , בחלקם מקובלות הרכבות המותרות לכתחילה, ולגבי האחרים ניתן להסתמך על פסיקת החזו"א שכל ההדרים הם "ספק מינו".

אפרסמון מורכב על אפרסמון ולכן מותר לכתחילה.

לגבי רימון, הפרח הסגור הוא שלב בהתפתחות הפרח.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון