דלעת יפנית ודלורית

השאלה: שלום וברכה, האם דלעת יפאנית ודלורית הן כלאיים זה בזה? אם כן על איזה מרחק יש לשמור בין שתילי שני המינים לכל הפחות? בתודה רבה, אליקים צבי דודוביץ

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ט סיון תש"פ 15:05

בס"ד

שלום וברכה

נראה לי מכיוון שהטעם לא שונה כל כך בין דלורית ודלעת יפאנית, כמו כן צורת העלים המחומשת היא ממש דומה, אמנם בצורת הפרי הם שונים, כאשר הדלורית היא ארכה מעט יותר, כעין בקבוק רחב בתחתיתו, ואילו הדלעת היונית ברובה יותר עגולה ופחוסה. אבל זה לא שינוי מהותי בצורת הפרי. על כן קשה להגדירם כשני מינים, ובייחוד שבלשון הלטינית הם בני אותו השם. אבל בגלל שנוי הצורה בין הפירות ולצאת ידי ספק, אני מציע שתרחיק (בין דלעת יפנית ודלורית בודדים, לא שדות) טפח ומחצה מכל שיח ובכך כבר אינך בשאלות של דאורייתא של קירבה שלכו"ע בירק אין יותר מטפח, כמו כן בין הדלעות הללות תניח לוח "פלגל" שלא יתן לעלים להפשט והרי זה כזורע בגומא שמטה את העלים או עושה לוח שלא יעברו העלים ויתפשטו זה על זה, עלכן כדי לצאת ידי כל הספקות הצעתי זו לכם. אם זה שדות יש להרחיק בין השדות 6 טפחים ולאחר מכן להניח דבר לא יתן לעלים להתפשט למין השני.