הרחקה בין דלעת למין ירק אחר

השאלה: שלום וברכה. בניתי ערוגה ממסגרת עץ (2 מטר על 80 ס"מ, בגובה 20 ס"מ בערך). האם אפשר לשתול דלעת (או שתיים) באחת הפאות הקצרות מתוך שאיפה שהצמח ירוץ מחוץ לערוגה, ובשאר השטח לשתול צמחים אחרים? אם זה בעייתי, איך אפשר להפריד בין המינים? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב סיון תשע"ז 15:48

שזורעים זריעה מועטת או שורות של שני מיני זרעים  רגילים(עגבניה פלפל וכדומה)  יש להרחיק בין השורות טפח וחצי .

בין שני מינים המתפשטים (כדלועים, אבטיח מלון קישוא) יש להרחיק בנוסף לשיעור ההרחקה עוד שיעור התפשטותם שהוא עוד ארבע אמות.

אך בין מין מתפשט אחד וזרע רגיל שיעור ההרחקה הוא די בטפח וחצי.

לכן אם אתה זורע מין דלועים אחד בקצה הערוגה אלתה יכול לזרוע מין זרע אחר רגיל  (עגבניה פלפל וכדומה) בהרחקה של טפח וחצי.

והואיל ואתה מעוניין שהתפשטות הדלעת תהיה בכלל לצד חוץ מהערוגה הרי ודאי שדי בטפח וחצי הרחקה מן הדלעת.