הרחקות הגינת ירק

השאלה: שלום וברכה, התחלנו גינת ירק סמוך לבית ויש לנו שאלות לגבי כלאים: 1. בירקות מה מרחק ההפרדה בין המינים השונים (יש לנו מלפפונים, עגבניות, תפו"א, בצל, תירס, שעועית, אפונה, בטטה) 2. מה דיני כלאיים בתבלינים, (אנחנו רוצים לשתול תבליני טעם ותבליני ריח) האם זה דומה לירקות או שיש דינים אחרים). תודה מראש, אריאל

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד תשרי תשע"ז 11:27

שלום

 איסור כלאי זרעים חל על כל מיני מאכל וכן צמחי תבלין וטעם.

איסורי כלאי זרעים חל רק על זרעים וירקות חד שנתיים

המרחק שיש להניח בין שני מינים משתנה בבין שטח הגידול  ומיני הגידולים השוניםבין תבואה ובין ירקות

תירס נחשב קטנית ויש שמחשבים אותו לדין תבואה ויש המחשיבים אותו לדיני ירקות

אם אתם זורעים שורות שורות,  אזי בין שורות של של ירקות  יש לברחיק טפח וחצי (כ15 ס"מ) בין שורה  לשורה.

התירס הוא קטנית  ולכן יש להרחיק בין שורת התירס לירקות ששה טפחים (כ50 ס"מ)