הרכבת לימון מזן meyer על וולקה

השאלה: בס״ד שלום לרב חשבתי לשתול עץ לימון בגינה, ובמשתלה הראו לי לימון מסוג מאייר (meyer) שהוא סוג של הכלאה בין לימון לתפוז, ובכל מקרה מורכב על כנה של וולקה. ניסיתי לחפש חומר על הזן הזה, האם הרב מכיר את העניין? מותר לשתול ולקיים עץ מסוג זה? תודה רבה

התשובה

הרב יואל פרידמן | י"ז שבט תשע"ז 8:47

הלימון מזן meyer הוא אכן הכלאה שבין לימון לתפוז או אחד הקליפים. ראה בקישורית המצ"ב. על כן מותר להרכיב את העץ הזה על כנת הוולקה ובוודאי שמותר לקיימו, עי' הלכות הארץ, עמ' 205.

יואל פרידמן