זריעה באדנית מיני זרעים לאחר זריעת מין אחר שלא צמח.

השאלה:

שתלתי זרעים ישנים של צנוניות באדנית ולאחר השקאה כחודשיים בלי שצמח דבר הפסקתי להשקות וכבר כחודשיים שלא הושקה העציץ. האם ניתן לזרוע זרעים אחרים או לשתול נענע או ירק עלים אחר בעציץ או שיש להחליף את האדמה? (כלאיים)

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | א' כסלו תשע"ח 10:44

יש להפוך את האדמה כך שאם נבטו ההזרים הראשונים יתקלקלו ולא יגדול יותר ולאחר כן אפשר לזרוע מין אחר. ובכך ניכר שאין רצונך בגידול כלאים

אם במקרה יעלו ויצמחו שני מינים יש לעקור אחד מין המינים ולא לקיים שניהם יחד.