חלקה קטנה בגינה, שיש בה שלוש שורות השקייה, האם מותר לזרוע בה שלוש מיני ירק?

השאלה: שלום רב שאלתי לגבי איסור כלאיים. בגינתנו הפרטית של ביתנו, יש חלקה קטנה לזריעה. יותר לנוי וללימוד הילדים מאשר לגדל בה פירות. יש בה 3 שורות השקיה. האם ניתן לזרוע בה ממינים שונים? או לפחות בכל שורה מין אחר? תודה יישר כח וכל טוב, דני

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב אדר תשע"ו 12:53

שלום

אם המרחק בין השורות (בין נקודת הזריעה של מין אחד ונקודת הזריעה של המין השני בשורה השניה)  יותר מטפח וחצי (12 ס"מ),  אפשר לזרוע בכל שורה מין ירק אחר .