טיפול הגינה שיש בה עצי פרי ולא ידוע אם הם מורכבים מין בשאינו מינו

השאלה: שלום. קיבלתי גינה עם עצי פרי שאיני יודע את מקורם. מה חשש ההרכבה, והאם ניתן לראות זאת לבד, בעצי תפוז, פומלה ולימון? אם אי אפשר לזהות זאת בעין לא מקצועית, מה ניתן לעשות עם אותם עצים? תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ח תמוז תשע"ו 9:45

שלום

חקלאי וגנן יכול לזהות אם העץ מורכב (אם הגזע הוא אחד או בנוי מכנה ורוכב) אך אם הכנה לא מוציאה ענפים (כפי שכך הוא בדרך כלל) קשה לדעת מה מין הכנה.

ולכן במצב שהעץ נטוע ויש חוסר ידיעה אם העץ מורכב מין במינו או בשלא במינו.  אנו סומכים על הדעות הסוברות שאין איסור קיום (השקייה וטיפול) בעץ המורכב באיסור , וכן על הדעות הסוברות שעץ מורכב לאחר שהתאחה אין איסור קיום  .

ולכן הלכה למעשה מותר לקיים את העץ להשקותו ולטפל בו ובודאי הפירות מותרים באכילה