ירקות מתחת לסככה המיועדת להדליית גפן

השאלה:

שתלנו בגינה גפן ואנחנו מתכוונים להדלות אותה על סככה מעל. מתחת לסככה (שעדיין לא מולדית עליה הגפן) נזרעו זרעי לוביה שהקרוב ביותר לגפן הוא במרחק של פחות מ-60 ס"מ. האם ישנה בעיה עם זה מבחינת כלאי הכרם? כמה צריך להרחיק זריעה של זרעים או ירקות מעצי פרי או גפן?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"א אייר תשע"ז 16:54

שלום

אין לזרוע או לגדל זרעים או ירקות סמוך לגפן.

ההרחקה הגפן יחידית היא ששה טפחיפ מהגזע לכל כיוון, אך אם הגפן מתפשטת אין לגדל זרעים וירקות מתחת לענפי הגפן אפילו שהם מעבר לששה טפחים.

כאשר מדלים את הגפן על מבנה מיועד להדליה כגון פרגולה סככה וכדומה. הרי שכל השטח של המבנה שמיעדים אותו להדליה אסור לזרוע ולגדל מתחתיו, אפילו שעדין ענפי הגפן לא מגיעים לשם.

לכן יש להסיר את הלוביה מתחת לסככה קודם  שמדלים את הגפן עליה.